• 83-314 Somonino, Ostrzyce, Ul. Droga Kaszubska 8A
  • Rezerwacje:
  • +48 (58) 684 18 77
  • recepcja@ustolema.pl

Notice: Undefined variable: term_id in /home/sgo/domains/ustolema.pl/private_html/wp-content/themes/U Stolema/single-oferta.php on line 15

Notice: Undefined variable: term_id in /home/sgo/domains/ustolema.pl/private_html/wp-content/themes/U Stolema/single-oferta.php on line 21

Notice: Undefined variable: term_id in /home/sgo/domains/ustolema.pl/private_html/wp-content/themes/U Stolema/single-oferta.php on line 27

Notice: Undefined variable: term_id in /home/sgo/domains/ustolema.pl/private_html/wp-content/themes/U Stolema/single-oferta.php on line 33

Notice: Undefined variable: term_id in /home/sgo/domains/ustolema.pl/private_html/wp-content/themes/U Stolema/single-oferta.php on line 39

Notice: Undefined variable: term_id in /home/sgo/domains/ustolema.pl/private_html/wp-content/themes/U Stolema/single-oferta.php on line 45

Notice: Undefined variable: term_id in /home/sgo/domains/ustolema.pl/private_html/wp-content/themes/U Stolema/single-oferta.php on line 51

Menu Weselne Klasyczne

MENU KLASYCZNE w cenie 340 zł./os.

Obiad:
* rosół z kury z lanymi kluseczkami
* potrawka z kury, podana na ryżu z sosem cytrynowym z rodzynkami
Danie główne/pięć do wyboru, 4 porcje/osoba/:
* tradycyjny kotlet de volaille
* zawijaniec ostrzycki z serem otulony boczkiem
* roladki wieprzowe w kaszubskim stylu z sosem grzybowym
* kasztanki drobiowe z szpinakiem i serkiem / lub pieczarkami i serem
* kieszonka z mozzarellą, suszonymi pomidorami i nutką pesto
* sznycel Stolem z farszem pieczarkowo-pomidorowym zapiekany z serem
* kieszonka schabowa z porem, cebulką i słonecznikiem
* antrykot drobiowy z serem camembert i żurawiną
* filet drobiowy gotowany na parze z rukolą i pomidorkami
* pieczeń z szynki w sosie własnym lub myśliwskim
* filet z kurczaka z brokułami, marchewką i serem
* tradycyjny schabowy z grillowanymi pieczarkami
* filet drobiowy gotowany w sosie śmietanowym z pieczarkami
* bitki wieprzowe w sosie kurkowym
* pstrąg smażony z karmelizowaną cebulką
* dorsz na sosie szpinakowym
Dodatki:
* ziemniaki z zieleniną * sos pieczeniowy
* do wyboru: frytki, talarki lub cząstki ziemniaczane

Surówki /trzy do wyboru/:
* buraczki z jabłkiem * kapusta biała a’la Colesław * kapusta pekińska
* seler z rodzynkami * por z brzoskwinią * surówka z marchewki
* kapusta biała * wiosenna z sałaty lodowej
Jarzyny gotowane /dwie do wyboru/:
* groszek z marchewką * czerwona kapusta zasmażana
* kalafior / brokuły/ marchew z bułka tartą * fasolka szparagowa w sosie beszamelowym

Deser /jeden do wyboru/:
* lody z owocami i bitą śmietanką lub panna cotta z musem malinowym

Kolacja zimna /osiem do wyboru/:
* deska wędlin i serów z marynatami
* zawijańce z tortilli z szynką i serem w towarzystwie ciasta francuskiego z pieczarkami
* zawijańce z tortilli z rukolą i twarożkiem w towarzystwie ciasta francukiego z kurczakiem
* rolada szpinakowa z mascarpone i łososiem wędzonym
* sałatka a’la Cezar z kurczakiem na sałacie, s. czosnkowy
* sałatka grecka z fetą i suszonymi pomidorami, s. winegret
* sałatka brokułowa z kurczakiem i jajkiem, s. czosnkowy
* sałatka gyros podana w pucharkach, s. koktajlowy
* sałatka z indykiem i granatem, s. winegret
* sałatka z serem pleśniowymi i orzechami, s. winegret
* mini burgery z kurczakiem panco i jarzynami
* mix crostini /z serem pleśniowym i gruszką, z pieczarką i pistacjami, z mozzarellą i pieczonym pomidorkiem/
* mix wytrawnych tartaletek
* mix przekąskowy /prisini z szynką parmeńską i rukolą, szaszłyczki z mozzarellą, szaszłyczki greckie z fetą/
* pstrąg w galarecie
* pstrąg wędzony
* roladki z łososia z warzywami w galarecie
* indyk z morelą z sosem żurawinowym
* schab po warszawsku z musem chrzanowym
* rolada drobiowa z sosem tatarskim
* karkówka z sosem czosnkowym
* roladki z szynką i gruszka z serem pleśniowym
* tradycyjna sałatka jarzynowa
* pasztet pieczony w cieście francuskim z żurawiną
* tymbaliki drobiowe lub z pstragiem z warzywami
* śledziki po kaszubsku
* śledzik w oleju z cebulką, ogórkiem i grzybkami
* śledzik w salsie pomidorowej
* tatar z śledzia na chlebku razowym
* carpaccio z buraka na rukoli, s. winegret

Kolacja ciepła przed północą /dwa do wyboru/:
* łosoś pieczony w sosie prowansalskim * dorsz zapiekany w sosie jarskim / szpinakowym
* pierś z mozzarellą, suszonym pomidorem i bazylią * roladki z kurczaka z fetą w sosie brokułowym
* pierogi drożdżowe z gyrosem z dipem czosnkowym * karkówka na kapuście z musem jabłkowym

Kolacja ciepła po północy /dwie do wyboru/:
* Pikatna zupa gulaszowa * Polewka z klopsikami drobiowymi
* Barszcz czysty z pasztecikiem z kapustą lub z mięsem

Napoje:
* bufet kawowo – herbaciany b/o
* woda niegazowana z cytryną b/o
* pozostałe napoje dodatkowo płatne lub dostarczone przez Parę Młodą

OFERTA WESELNA 2025

OFERTA WESELNA 2026

83-314 Somonino, Ostrzyce
Ul. Droga Kaszubska 8A

+48 (58) 684 18 77

recepcja@ustolema.pl

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymać ekskluzywne zniżki i informacje o promocjach.