MENU KASZUBSKIE w cenie 390 zł./os.
Obiad
* wiejski rosół z perliczki z lanymi kluseczkami
* potrawka z kury, podana na ryżu z sosem cytrynowym z rodzynkami
Danie główne /sześć do wyboru, 4,5 porcje/osoba/:
* tradycyjny kotlet de volaille
* zawijaniec ostrzycki z serem otulony boczkiem
* zrazy wołowe tradycyjne
* udko z kaczki na czerwonej kapuście
* kasztanki drobiowe z szpinakiem i serkiem / lub pieczarkami i serem
* kieszonka z mozzarellą, suszonymi pomidorami i nutką pesto
* sznycel Stolem z farszem pieczarkowo-pomidorowym zapiekany z serem
* schab Kaszuba przekładany boczkiem i cebulką
* schab z kością z grillowanymi pieczarkami i cebulką
* antrykot drobiowy z serem camembert i żurawiną
* filet drobiowy gotowany na parze z rukolą i pomidorkami
* filet z kurczaka z brokułami, marchewką i serem
* kieszeń wieprzowa nadziewana szynką parmeńską i serem wędzonym
* filet z indyka w sosie z grzybów leśnych
* polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
* pstrąg smażony z karmelizowaną cebulką
* dorsz na sosie szpinakowym
* łosoś na sosie koperkowym
Dodatki:
* ziemniaki z zieleniną * ziemniaki zapiekane z boczkiem * sos pieczeniowy
* do wyboru: frytki, talarki lub cząstki ziemniaczane
Surówki /trzy do wyboru/:
* buraczki z jabłkiem * kapusta biała a’la Colesław * kapusta pekińska
* seler z rodzynkami * por z brzoskwinią * surówka z marchewki
* kapusta biała * wiosenna z sałaty lodowej
Jarzyny gotowane /dwie do wyboru/:
* groszek z marchewką * czerwona kapusta zasmażana
* kalafior / brokuły/ marchew z bułka tartą * fasolka szparagowa w sosie beszamelowym
Deser:
* do wyboru: lody z owocami i bitą śmietanką lub panna cotta z musem malinowym
* cytrónszpajza /legumina cytrynowa/ – w formie bufetu 50%
Kolacja zimna /dziesięć do wyboru/:
* deska wędlin i serów z marynatami
* zawijańce z tortilli z szynką i serem w towarzystwie ciasta francuskiego z pieczarkami
* zawijańce z tortilli z rukolą i twarożkiem w towarzystwie ciasta francukiego z kurczakiem
* rolada szpinakowa z mascarpone i łososiem wędzonym
* sałatka a’la Cezar z kurczakiem na sałacie, s. czosnkowy
* sałatka grecka z fetą i suszonymi pomidorami, s. winegret
* sałatka brokułowa z kurczakiem i jajkiem, s. czosnkowy
* sałatka gyros podana w pucharkach, s. koktajlowy
* sałatka z indykiem i granatem, s. winegret
* sałatka z serem pleśniowymi i orzechami, s. winegret
* mini burgery z kurczakiem panco i jarzynami
* mix crostini /z serem pleśniowym i gruszką, z pieczarką i pistacjami, z mozzarellą i pieczonym pomidorkiem/
* mix wytrawnych tartaletek
* mix przekąskowy: pasztet z musem z owoców leśnych, jajko przepiórcze z łososiem, szaszłyczki z mozzarelą,
* pstrąg łososiowy w galarecie
* pstrąg wędzony w towarzystwie łososia
* roladki z łososia z warzywami w galarecie
* indyk z morelą z sosem żurawinowym
* schab po warszawsku z musem chrzanowym
* rolada z wątróbką i sosem żurawinowym
* karkówka z sosem czosnkowym
* roladki z szynką i gruszka z serem pleśniowym
* tradycyjna sałatka jarzynowa
* pasztet z dziczyzny w cieście francuskim z żurawiną
* tymbaliki drobiowe lub z pstragiem z warzywami
* śledziki po kaszubsku
* śledzik w oleju z cebulką, ogórkiem i grzybkami
* śledzik w salsie pomidorowej
* tatar z śledzia na chlebku razowym
* carpaccio z buraka na rukoli, s. winegretm
* pieczywo mieszane, chleb wiejski, masło, smalec z śliwk
Kolacja ciepła przed północą /trzy do wyboru/:
* łosoś pieczony w sosie prowansalskim * dorsz zapiekany z boczkiem
* goloneczki pieczone podane na kapuście * roladki z kurczaka z fetą w sosie brokułowym
* karkówka duszona z kluseczkami śląskimi * gołąbki w kapuści i sosem grzybowym
* pierogi z gęsiną i śliwką z sosem kurkowym * pampuchy z mięsem z boczkiem i cebulką
Kolacja ciepła po północy /dwa do wyboru/:
* Pikatna zupa gulaszowa * Polewka z klopsikami drobiowymi * Bogracz z kluseczkami lanymi
* Barszcz czysty z pasztecikiem z kapustą lub z mięsem
Napoje:
* bufet kawowo – herbaciany b/o
* woda niegazowana z cytryną b/o
* pozostałe napoje dodatkowo płatne lub dostarczone przez Parę Młodą
83-314 Somonino, Ostrzyce
Ul. Droga Kaszubska 8A
+48 (58) 684 18 77
recepcja@ustolema.pl